Tuesday, February 10, 2009

You Are A Good Girl.. TQ Anis

Anis makan kat belakang. Bila ngantuk Anis tidur di surau..
bila jaga berlari-lari dan bermain-main di belakang dewan.
jarang menangis dan mengganggu peserta..
cuma peserta terganggu sebab geram tgk baby comel Ummi.. huhuAlhamdulillah... ummi dah berjaya laksanakan program DERU.. walaupun kadang-kadang mencabar gak Ummi kena angkut Anis dlm program sebegini namun, itulah yang Ummi perlu harungi dalam membesarkan Anis Solehah kesayangan Ummi ni...

Ummi sgt bersyukur kepada Allah yg telah anugerahkan Ummi Anis yang Solehah.. :).. Ramai sgt yg memberi komentar demikian sehingga mak cik Peed suruh Ummi beranak byk2 sebab dpt anak mudah dijaga.. hmm.. tu kena fikir byk kali tu. Dalam program DERU ni pun Anis sgt baik dan memberikan kerjasama.. sampai Mak Cik Fida' kata Anis good girl.. bertuah dpt anak mcm ni.. Tq Anisku sayang.

Tq Allah.. moga kau pelihara anakku.. jadikan ia insan Solehah, penyejuk mata Ummi, semoga Allah permudahkan urusan Anis di dunia, dianugerahkan umur yang berkat, dijadikan hambaNya yang beriman dan bertaqwa, dijadikan Anis sebagai pembela, pejuang dan pembantu dalam urusan Agama Allah.. jadilah insan cemerlang wahai Anis Solehah sebagai pembela dan penegakkan Addin yang mulia ini.. moga kembalimu sebagai mujahidah dan syuhada... ameen.. Ya Allah perkenankanlah permohonan Ummi Anis Solehah ini..

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)