Wednesday, September 16, 2009

Tumpang Gembira.

Alhamdulillah.. syukur pada Allah kerana membuka pintu hati penzalim-penzalim ISA utk membebaskan akh Mat Sah suami kepada Cikgu Laila. Tumpang gembira kerana akhirnya suaminya dikembalikan di eidulfitri yang mulia tahun ini.

Terima kasih kepada kerajaan Malaysia? Akh Mat Sah deserve pembebasan itu sejak awal ditahan spt bak kata cikgu Laila tiada kesalahan dgn bukti yg kukuh dpt disabitkan ke atas beliau. Masa tujuh tahun telah diragut oleh mereka yang zalim.

Akhirnya perjuangan cikgu Laila membawa hasil. Sebenarnya Allah nak berikan lebih byk manfaat kepada cikgu Laila dgn penahanan yang lama ini.... dgn penahanan yng lama ini cikgu Laila jadi spt cikgu Laila kini dan byk yg beliau telah lakukan demi menyebarluaskan kezaliman dan kejelekan ISA..

Tahniah cikgu Laila.. ketabahan dan ujian buatmu pasti akan diganjari.. selain Wan Azizah, Ummu Urwah.. bagi saya akak juga seorang wanita waja terkehadapan yang lahir tatkala suami dizalimi.. ketiga-tiga ini isteri dan wanita tabah.. dan tak lupa juga Ummu Asiah... beliau spt isteri mangsa tahanan jugak.. tak ramai insan sepertinya yg saya kenali sejak Abu Urwah di tahan.. di mana ada Ummu Urwah di situ ada Ummu Asiah sehingga satu ketika seblm mengenalinya tertanya-tanya dan saya rasa beruntungnya Ummu Urwah kerana ke mana-mana wajah Ummu Asiah ada bersamanya.. mcm bodyguard :).

Selamat menyambut eidulfitri bersama keluarga cikgu Laila dan Shuhaib!

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)