Monday, February 1, 2010

Pindah

Penatnyerrrr.. hmm masuk kali ni pindah kali ke 3! Tapi alhamdulillah.. hasrat utk pindah ke rumah sendiri akhirnya terlaksana... :). Thank you Allah. Engkau mendengar dan menunaikan permintaan hamba-Mu ini. Thank you Baba memudahkan urusan ummi beli rumah. Akhirnya kita menginap di rumah kita tapi masih menyewa dgn bank (^v^).

So now rumah tgh serabut. Amik masa 1-2 bulan utk clear menjadi Mahligai Kecil Cinta Kita :) hehe. Anis pun nampak happy dan seronok dgn umah kita nie.. lagi lapang utk Anis drive car Anis kan?

Syukur atas nikmat Allah...menjelang Tahun Baru 2010.. semakin dikenang semakin kerdil,malu dan menginsafkan dgn nikmat yang Allah bagi..
1. Ummi beroleh mujahid : Ammar. Dulu Anis kini Ammar.. so sepasanglah anak Ummi
2. Umur 35 Ummi dpt beli umah dgn usaha Ummi dan pertolongan Baba
3. Buku Ummi pertama Ummi berjaya diterbitkan

Hati ummi semakin lapang dan tenang. Satu pintu tertutup Allah bukakan pintu yg lain.. Jalan nampak susah tapi Allah permudahkan...rezeki muncul dari jalan yg tidak disangkakan.. Orang kata susah hidup berpoligami.. namun bagi ummi Alhamdulillah semakin kita sabar semakin Allah beri rezeki.. mudah-mudahan begitulah berpanjangan..

Untuk masa hadapan.. harapan Ummi Allah sampaikan hasrat ke Mekah dengan Baba sebelum umur Ummi 40 tahun. Moga Allah panjangkan umur Ummi dan Baba dan murahkan rezeki kita..ameen.

"Dan nikmat Allah yang manakah yang kamu dustakan?"

5 comments:

Alang Atie said...

hoho..kat mana kak?boleh la datang tolong2 kemas rumah baruuuu~

jauharee said...

salam kak...dah pindah rumah sendiri bestnye..nak ty, rumah yg akak sewa hr tu berapa ek sewanya?pastu kan kak, akak htr nurseri mana anis dan amar tu?

fizi said...

ameen. insya ALlah.
btw, rumah baru kat mana? bolehlah post gambar2. :)

UmmuAnis said...

Salam semua..

InsyaAllah rumah dah ok nnt kita share picsnye ye Fizi.. sekrg x bleh lagi la.. tak come lagi hehe.

Alang nnt akak jemput special dari IIC tau.. datang ramai-ramai.. nak wat pool party pun bleh gak hehe.. tapi korang dtg bakar bbq k?

Jauharee ni Asmah ye? Dulu sewa RM750. Ammar dan Anis di Pusat Perkembangan Pendidikan Baitul Aminah. Dkt dgn ofc akak.. tgh fikir2 nak htr diorang ke ADNI-Hadhonah lah.. cam sayang ye biarkan potensi Anis yg cpt belajar tu :. Kat Adni ada English n Arabic..

UmmuAnis said...

Salam semua..

InsyaAllah rumah dah ok nnt kita share picsnye ye Fizi.. sekrg x bleh lagi la.. tak come lagi hehe.

Alang nnt akak jemput special dari IIC tau.. datang ramai-ramai.. nak wat pool party pun bleh gak hehe.. tapi korang dtg bakar bbq k?

Jauharee ni Asmah ye? Dulu sewa RM750. Ammar dan Anis di Pusat Perkembangan Pendidikan Baitul Aminah. Dkt dgn ofc akak.. tgh fikir2 nak htr diorang ke ADNI-Hadhonah lah.. cam sayang ye biarkan potensi Anis yg cpt belajar tu :. Kat Adni ada English n Arabic..

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)