Sunday, April 18, 2010

Aksi Suami Mithali Contest!!! Jom Sertai!!

tempoh contest : 18 April - 30 April
dilanjutkan ke 11 Mei 2010
sempena birthday Baba..(^v^)
Nama Ibu : Siti Hamisah Manan
Nama Bapa : Azahari Abdul Kadir
Nama baby : Ammar Mujahid


Aha.. ummi pun sekarang ni nak juga buat contest. Contest ni bersempena 4th Anniversary ummi pada 30 April 2010 ini!!! (^v^) dan juga pembukaan blogshop ummi mumshoppe. Ini adalah salah satu cara untuk memperkenalkan blog ummi kepada rakan-rakan :).

Kenapa ummi pilih tajuk contest ni?
  1. Kerana suami yang saling membantu dalam rumah tangga terutama dlm menghadapi saat awal mendapat sikecil dan melayan sikecil sgt penting dlm hidup seorang isteri dan ibu
  2. Dewasa ini nilai-nilai sebegini kurang ditonjolkan padahal ummi yakin ramai masyarakat (para suami dan ayah) di luar sana yang memiliki ciri-ciri suami mithali yang ringan tulang membantu para isteri meladeni anak kecil mereka
  3. Sebagai satu penghargaan kepada sang suami yang telah rajin membantu isteri. InsyaAllah kerajinan mereka itu sgt2 dihargai oleh para isteri
  4. Sebagai satu sokongan bagi para suami dan bapa yang sanggup bersusah payah turut sama bangun malam, mandikan baby, basuh wee wee baby, pakaikan lampin dan bedung baby..yakinlah di dunia anda bahagia dgn hubungan erat keluarga insyAllah di sana nnt lagii bahagia.. ameen..
  5. kerana ummi sgt menghargai keprihatinan dan kerajinan baba dalam hal ini..

Syarat-syarat penyertaan

  1. Terbuka kepada semua mummy hehe sebab mummy yg kena pilih gambar2 suami yg mithali bersama anaknya..
  2. Beri keterangan kepada gambar yang dihantar cth disertakan
  3. Jadi la follower blogshop ummi (mumshoppe.blogspot.com) dan Yati (e-shoppe-aksesori.blogspot.com) ekk (yati adalah penaja bersama utk contest ummi ni) agar dpt tambah kenalan
  4. Copy n paste banner contest dan letak di sidebar blog anda (linkkan dgn entry contest ni ye)
  5. Sertakan nama anda, nama suami dan nama anak+umur anak dan email anda untuk memudahkan urusan penghantaran hadiah nnt ya.
  6. Tinggalkan entry penyertaan anda di bahagian comment entry contest ni ya
  7. Hadiah??? Aha kepada pemenang, ada untuk mummy, ada hadiah daddy dan ada hadiah juga untuk anak. Best tak?? barulah dikatakan keluargakan?? semua dpt hadiah!!Hadiahpun ada kaitan dgn anniversary ummi :)

Selamat mengikuti contest pertama anjuran mumshoppe. Harap ada yg sudi join contest nie. Kesudian ummi kami hargai… Sekian terima kasih

  1. Tempat pertama : 1 set(3 botol utk mummy dan 3 botol utk daddy ya..) perfume utk mummy n daddy+hadiah sesuai utk anak
  2. Tempat kedua : 1 set(2 botol sda) perfume utk mummy n daddy+hadiah sesuai utk anak
  3. Tempat ke 3 : 1 set (1 botol sda) perfume utk mummy n daddy+hadiah sesuai untuk anak
  4. 3 hadiah saguhati : keychain singkatan nama keluarga (campur nama isteri dan suami ke atau lain-lain. maksimum 3 huruf)
  5. Ada Hadiah SPECIAL..sgt2 SPECIAL menanti pemenang 1,2 dan 3 di samping hadiah-hadiah di atas!!!tak caya??? tunggu... :)

Gambar pemenang tempat pertama akan dimasukkan dalam tulisan ummuanis dlm majalah Perspektif JIM tentang kekeluargaan dalam keluaran akan datang insyaAllah (cetakan majalah ni 1000 naskhah)

25 comments:

Ammi Sara said...

Wah, ni best ni kak misah.
Akak lupa mention tarikh tutup, ke on the 30th tu?
umur anak tak kisah ke? maksudnya if gambar tu masa hamsyari baby tap now dia dah 4yrs old, ok ke?

Nak kena gorek gambar baba alim mithali ni, hihihi...

UmmuAnis said...

salam sarah. ada tarikh kat gambar n kat belah ats gambar. Tak perasan ye.. akak dah besarkan. takkisah umur berapa asalkan gambar itu dpt menggambarkan suami mithali bersama sikecil.. gambar lama pun takpe.. selamat join contest!!! :)

UmmuAnis said...
This comment has been removed by the author.
habibah_bib said...

gambar takde dalam simpanan.. tapi tak pe... sempat nak tangkap gambar abg rahman mithali bila baby ni dah kuar... hmm, dok piki, nak capture pose yang macam mana ek...

kak misah, tunggu i ye.. 30th tu sempat...

Mama khairan aka rudy said...

Salam ... bole tahan gak kontes ini, insyaAllah nnt happyrudy menyusul ..

ummi sofiyyah said...

Salam perkenalan,

Saya nak join kontest ni, ni link saya
http://zahirahsofiyyah.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali-contest.html

Tqvm

UmmuAnis said...

to ummi sofiyyah - dah tgk blog. nice picture. pic tu seperti berkata2 la mmg tersentuh naluri ummuanis :). good luck :)

to happyrudy - okey ummuanis menunggu gambar papa mithali baby happyrudy ya..

mazlyna said...

salam...

saya nak join juga...;)....silalah melawat rumah kami...

http://mazlyna.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali-contest.html

Mama Sohayl said...

Salam perkenalan Ummu Anis, Acik dah join contest ni. Sudi2laa jengah :

http://mama-sohayl.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali-contest.html

Acik pun dah follow Mum Shoppe, tapi taktau camne nak follow Yati tu..Camne ye??

Ok, till then, bye2..

=)

mazlyna said...

salam...

link saya dah betulkan...;)....hehehe...tak perasan...;)

Danish Little Closet said...

sy nk join bole?

plz visit my blog

http://danish-full-of-luck.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali-contest-jom-sertai.html

UmmuAnis said...

salam,
dah lawat semua blog yg menyertai contest ni setakat ni.. thanks ye sumer :).

UmmuAnis said...
This comment has been removed by the author.
Mama khairan aka rudy said...

Salam ... semoga Ummu anis sihat & gembira.

http://happyrudy.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali-contest.html

mekacih.

Ammi Sara said...

Salam ummu anis,
k ni entry kami :)
sudilah terjah..

http://threeowletsbercontest.blogspot.com/2010/04/contest-aksi-suami-mithali.html

Tq ;)

Aiyu Esa said...

salam kenal.
saya dh join contest.
nti dtg terjah.tq..

-aiyu esa-
aiyu2301@yahoo.com.au

http://hepicookmum.blogspot.com/2010/04/contest-aksi-suami-mithali.html

Aiyu Esa said...

tadi lupa nk bgtau..cam ner nak jd follower utk blog shop Yati tu?tak jumpa laa...yg lain dah setel..tq...

ummimusa said...

Yey! Alhamdulillah, saya nak join!

ni entry saye:

http://sarahhikmah.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali-contest.html

liennasts said...

dah join.. entry pun dah siap.. short sangat masa contestnya.. nasib baik sempat.. hehehe.. ni link

http://hamidanishjourney.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali.html

UmmuAnis said...

salam semua. thanks 4 join. InsyaAllah mtempoh contest dilanjutkan ke 11 Mei - My hubby bday :).

UmmuAnis said...
This comment has been removed by the author.
Ummu 'Aisyah said...

Salam Ummu Anis..

Saya join ni.. Ni entry saya di http://ummuanis.blogspot.com/2010/04/aksi-suami-mithali-contest-jom-sertai.html

Jemput baca ya..

Ummu 'Aisyah said...

Salam Ummu Anis..

Salah letak link la.. Sekali lagi ya.. Entry saya di sini:

http://ndalala.blogspot.com/2010/05/aksi-suami-mithali-contest.html

Jemput baca ya..

Terima kasih..

~dYaHaHa~ said...

salam...nak join...

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2010/05/aksi-suami-mithali-contest.html

tq

Ummimusa said...

salam,

hari tu entry saya dekat blog sarahhikmah tapi blog tu dah di tutup dan saya dah pindahkan ke blog ini:

http://ummisukacontest.blogspot.com/2010/05/aksi-suami-mithali-contest_18.html

harap di terima

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)