Monday, January 5, 2009

Palestin.. We Share We Care...

MP PR hantar Memo kepada PM

Alhamdulillah, hari ni Ummi bersama rakan office telah menyertai perhimpunan penghantaran Memorandum keperihatinan rakyat Malaysia terhadap tindakan durjana dan tidak bertamadun Israel kepada Pak Lah : Perdana Menteri Malaysia. Mudah-mudahan kita dapat melakukan sesuatu untuk membantu rakyat Palestin. Semua masyarakat dunia perlu disedarkan dan mengutuk tindakan 'babarian' Israel laknatullah! Mereka sangat KEJAM. Tindakan mereka sgt durjana.. memanglah mereka adalah bangsa yg tidak layak mendiami mana-mana bumi Allah ini. Mereka adalah bangsa pelarian yg mendapat kutukan khusus dari Allah dlm Al Quran. Tekanan berterusan perlu diberikan kepada mereka. Hidup Palestin. We Shall Get U Back!

Sebahagian MP yg hadir.. YB Mahfuz, Teresa Kok, YB Khalid Samad, YB Sivarasah. Ayah Alang Dr Hatta pun ada tapi terlindung camera


Ini signature dari Wanita JIM

Ini la je yg datang.. Ummi Ida pun ada. Sikit sebab short notice.

Kawan-kawan Ummi dengan banner kutuk IsraelOwh.. inilah Mahligai tempat diamnya PM kita ketika Office hour..

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)