Thursday, December 4, 2008

Tahniah Wan-Arash

Ummi nak ucapkan tahniah kepada Abang Wan Am dan Kak Arash. Abang? Kakak? Tak kisahlah apapun gelaran yang Anis patut panggil mereka.. yang penting Abang Wan Am dan Kak Arash kawan baik Ummi. Wan Am rakan sekerja Ummi. Kak Arash rakan seusrah Ummi. Kak Arash baru sahaja melahirkan zuriat yg ke 3 minggu lepas. Now they have 3 liltle gurls yang come-come. :)

Semoga rumahtangga mereka diberkati dan dikurniakan ketenangan, kasih sayang, kebahagian dan rahmat yang berpanjangan dari-Nya.. Ameen.

Bila Anis nak dapat adik? Moga Allah menganugerahkan rezeki..


Nurul Imtiyaz nama diberi
wajah comel penyejuk hati
Pasti Ummi dan Abi gembira tak terperi
Bertambah seorang lagi puteri


Arash dan Imtiyaz

another 2 liltle princess of Arash n Wan Am : Ijlal dan Itqan

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)