Thursday, March 19, 2009

Minggu Keluarga JIM 2009


Minggu ni 14 - 21 Mac adalah minggu keluarga JIM. Oleh itu kebanyakan aktiviti JIM di seluruh Malaysia mengadakan Hari Keluarga JIM Daerah ataupun Negeri masing-masing.. bermula dengan Hari Keluarga JIM Pusat pada minggu lepas.

Tema Hari Keluarga JIM tahun ini ialah 'Syariat Dijulang Keluarga Cemerlang'

Jika minggu lepas kita bersama dgn Hari Keluarga JIM Pusat.. minggu ni Anis dan Ummi akan bersama-sama dgn Hari Keluarga JIM KL.. seronoknya.. mandi sungai lagi.. Anis mesti seronok sebab ari tu mula-mula takut air.. pastu tak nak naik-naik dari air.. sampai menggeletar kesejukan pun masih nak main air lagi.. Baba plak dah dpt main air tak ingat nak ambil Anis daripada Ummi... so Ummi tak dpt la nak menyelam dan berenang-renang...

So Anis.. this week JOM hari Keluarga lagi!!

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)