Saturday, August 1, 2009

Rakyat Pasti Menang!Hari ini Himpunan Mansuh ISA berlangsung. Ramai rakyat turun bantah ISA. Seperti biasa polis mengganas. Bukan nak jaga ketenteraman tapi merekalah yg mula membuat kekecohan. Seperti biasa, rakyat berhimpun secara aman dgn hak di bawah peruntukan undang-undang masih dikacau. Ditahan sebelum berhimpun. Dah bersuraipun masih nak tembak gas pemedih mata. Pemimpin UMNO kat kayangan tu.. yang bersumpah dgn Nama Allah memegang amanah.. pasti ada jawapan dihadapan Allah kelak atau ... ?? Bersedialah. Jika sekarang menghadapi mahkamah rakyat, kelak nanti di mahkamah Allah tanpa ada daya lagi utk mengelak!

Ramai kawan-kawan Ummi di tahan termasuk ummuasiah dan merahhitam. Ummi yakin polis sengaja menahan mereka. Semoga sahabat-sahabat ummi yang ditahan tabah dan terus kuat semangat. Baba juga pernah menerima nasib yang sama.. tapi sebenarnya pihak polis tiada hak nak menahan mereka ini. Tapi begitulah yang berkuasa menyalahgunakan kuasa!

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)