Friday, November 28, 2008

Anis yang suka membaca

Semenjak baby Anis memang suka membaca. Sgt suka buku. Paling suka gambar binatang. Kalau sebut apple Baba kata.. 'anak org putih mana tu sebut apple tu. A - Apple, Anis akan sebut. Baba kata kalau ajar B - baby, anak-anak akan sebut Baby - Baby. B tu tak de. ni pengalaman Baba dgn anak-anak sebelum ni.. huhu ternyata benar. Ketawa Ummi dan Baba bila ajar Anis B - Baby, Anis akan sebut 'Baby - Baby'. :)))

Sekrg dah boleh mengira sampai tujuh :). Satu ketika dulu semua nombor yg diajar akan disebut empat.. tapi sekrg dah pandai dah sebut nombor hingga tujuh. Apa sahaja diajar.. kejap je dah pandai ikut.. hmm.. betullah anak ibarat kain putih. Apa yg mak ayah diajar akan cepat dapat.. jadi jadilah ibu bapa yg mengajarkan yg baik-baik utk anak kita. Bacalah anakku.. bacalah.. moga tabiat ini abadi dlm dirimu selamanya..

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)