Friday, November 14, 2008

PPWN dan PPN 2008 semakin hampir...

Sekarang ni Ummi sedang sibuk PPN 2008.. sibuk sgt kat office as usual.. pejabat Ummi akan incharge pendaftaran. Seperti biasa Ummi incharge bahagian jemputan dan juga sebagai Ketua Pencatit Minit utk meminitkan PPN 2008 kelak. Di masa yang sama sedang menghadapi ujian threatened abortion... moga Allah permudahkan urusan Ummi dan memberi kesihatan yang baik kepada Ummi dan bakal adik Anis ni. Ummi juga mohon doa sahabat-sahabat Ummi.. pasni nak cerita ttg keberangkatan atok dan opah ke Tanah Suci....


Ya ALlah.. Engkau permudahkan urusan Abah dan Makku di Tanah Suci. Jadikan mereka tetamuMu yang Engkau rahmati dan lindungi... Ya Allah yang Maha Pengasih.. Kasihanilah kedua ibu bapaku sebagaimana mereka mengasihaniku sewaktu aku kecil... Ya Allah... lebarkanlah sayap kasih sayangMu ke atas mereka.. anugerahkan mereka kesihatan yang baik agar dpt beribadah kepadaMu di sana.. kurniakanlah kelazatan ibadah kepada mereka. Wahai Allah yang Maha Mendengar, Maha Pemberi, Maha Agung.. periharalah kedua ibu bapaku ketika mereka menjadi tetamu Ya Allah.. kurniakanlah haji yang mabrur kepada mereka dan pulangkanlah mereka kepangkuan kami dalam keredhaanMu dan kasih sayangMu......ameen..

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)