Friday, October 16, 2009

Anis dan Ammar


Wajah terbaru Ammar

Adik Ammar semakin membesar :). Kini adik Ammar dah 4.8kg beratnya. Belum pun dua bulan. Doktor kata adik Ammar lebih baik pembesarannya berbanding Anis :). Anis dulu nak cecah o.5kg sebulan pun payah. Tak kisahlah ya Anis.. yang penting Anis dan Ammar sihat!

Anis sekarang semakin pandai jaga adik. Awal2 dulu Anis suka pukul baby Ammar tau.. jeleslah tu.. dulu ummi sentiasa di sisi Anis. Kini ada baby. Tak sepenuhnya dengan Anis. Anis paling cemburu dan akan buat 'perangai' bila ummi dukung baby atau susukan baby.. tapi sekarang ummi boleh harapkan Anis tidurkan Ammar dlm rocker dia.. bila baby menangis, Anis akan goyangkan rocker.. kadang2 sampai baby tidur dgn baik. Kalau baby bangun menangis nak susu Anis akan panggil.. "ummi.. baby nak susu" dan ANis cakap pada baby.. "ala sian-sian dia.. kejap ya.. kejap". hehe.. kadang-kadang ummi ketawa dan tersenyum sendirian.. Anis.. Anis..

Namun terkadang cemburu tu masih ada lagi terutama sewaktu nak tidur malam. Jadi ummi akan tidurkan baby dahulu kemudian tidur dgn Anis. Bila Anis dah tidur barulah ummi akan ke tempat tidur ummi... hai.. semoga ummi dpt mendidik diri ummi untuk bersabar mendidik anak-anak ummi ni.. namun ummi bersyukur kerana baba adalah penyokong yang kuat di sisi dan di belakang ummi dlm mendidik dan melayani kerenah anak-anak ummi.. thanks to baba ya.. Anis manja sangat dgn baba tau.. jadi kalau baba ada kat umah layan Anis.. oh leganya ummi :). Apapun ummi dan baba akan layan Anis seperti biasa walaupun adik Ammar ada..Anis dgn baju raya tahun ini di sisi Ammar

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)