Friday, June 19, 2009

Award dari Teman

Semalam sedang Ummi melihat2 khabar berita rakan-rakan Ummi melalui blog, baru Ummi perasan Kak Eda telah menganugerahkan Ummi Award ni..


Boleh katakan perkenalan Ummi dgn Kak Eda ni masih baru. Namun kemesraan yg ditunjukkan oleh beliau seolah-olah Ummi dgn dia dah lama kenal. Ummi kenal Kak Eda sebab dia adik angkat pada kak Juwairiyah Zulkifli. Bila selalu jumpa Kak Eda dlm pgrm JIM, maka hubungan pun semakin mesra. Tambah erat dan mesra bila Ummi dgn Kak Eda jadi regu badminton wakil JIM KL dlm KSPPJ 2007 peringkat Zon Tengah.


Ni la Kak Eda (Farah Syahida).
Ni gambar dia bersama Ummi
selepas makan-makan di rumah mak cik Zai


Semoga ukhuwwah yang terbina berpanjangan. Ummi harap Kak Eda sentiasa mendapat perlindungan, rahmat dan cahaya petunjuk dari Ilahi dlm mengharungi kehidupan di dunia yg sementara ini. Ummi sayang Kak Eda kerana Allah :).


Terima kasih kita ucapkan pada Kak Eda kan Anis kerana anugerahkan Ummi award di atas. Hehe best dlm lingkungan kita-kita ye la ya. Anyway yg penting tanda ingatan sahabat kita kepada kita...

Nak tag siapa ya? Hmm.. Ummi sekarang ni sibuk sikit dgn urusan besar.. ^V~. Jadi blog pun jarang update. Jadi takde mood nak sambung tag ni... mudah-mudahan Allah mudahkan urusan kita ni Anis Solehah.

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)