Thursday, July 16, 2009

Perkongsian Fail di blog

Ummi tak pasti rakan-rakan Ummi yg bertandang ke blog ummi ni perasan atau tidak. Ummi ada masukkan gadget yg mempunyai beberapa fail presentation dlm bentuk power point. Dah lama ummi cari kaedah untuk berkongsi bahan-bahan utk rakan-rakan melalui blog. Akhirnya ummi terjumpa kaedah ini di blog cikgubad. Thanks cikgu bad di Kolej Uniti Pasir Panjang. Cikgu Bad rakan sekerja ummi satu ketika dulu. Dia juga adalah guru ummi dalam mengajar Pengajian Malaysia.

Ummi kongsikan fail2 presentation yg ummi perolehi dari mailing list alumni kursus ELIT yg ummi pernah ikuti. Presentation ni bagi ummi menarik dan bagus sebagai bahan bacaan tambahan sesekali dan mungkin boleh dikongsi dlm halaqah atau just sebagai halwa minda dan hati buat yg menontoninya.

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)