Thursday, July 16, 2009

Saat Ini Ummi Kerinduan

Saat ini kerinduan. Kerinduan kepada seorang teman. Cik Nor yang kini berada dibandar Sri Putra Bangi. Ummi selalu dan asyik teringatkannya. Utk melepaskan sedikit kerinduan ummi selalu menziarahi blognya untuk mendapatkan perkembangan terkini tentang dirinya..

Ummi menyayanginya. Ummi dpt merasai apa yg dia rasai.. Ummi dpt menyelami kesedihan dan kesepiannya. Ummi dpt merasai berat bahu dan hatinya menghadapi kehidupan.. pun begitu ummi juga mampu merasai senyum dan keriangannya.. Mengapa ya?

Mungkin kerana ummi pernah satu usrah dgnnya. Mungkin kerana status ummi yg sama dengannya. Namun segala-galanya kerana hati ummi dgnnya telah bertaut ukhuwwahfillah. Kami berkongsi rasa, sedih, kecewa, gembira, ceria..

Ummi sentiasa berdoa untuk kebaikannya.. moga Allah memberikan beliau ketabahan dlm melalui hidup ini. Semoga Allah berikan keceriaan dlm perjalanan menuju cintanya dan Nya yang hakiki di sana..

Moga Allah mudahkan dan perkenankan hasrat ummi.. satu masa ummi nak bawa Anis bermalam di rumah Untie Nor supaya ummi dpt melepaskan rindu bersembang-sembang dgnnya dan beliau dpt melepaskan rindu bermain-main dgn Anis, anak Ummi..

Moga Allah perkenankan... I Luv U Kak...

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)