Monday, May 11, 2009

Lagi-lagi Sultan

Begitulah apabila selesai Ummi melihat berita mlm ini. TV9 lebih baik. Manakala TV3 seperti biasa tak habis-habis akan mendapatkan hujah yg menyokong BN.

Dgn muka serius PM Najib menyatakan akan merayu. Bila diajukan tentang pembubaran DUN, lagi-lagi Sultan Perak tempat beliau bersandar. Begitu juga peguam yang dihubungi oleh TV3 - Shafie Abdullah.. 'itu terpulang kepada sultan'. Asyik-astik berselindung di belakang sultan...

Jelas MB Ir Nizar mahu rakyat menentukan keadaan di Perak. Beliau jelas dan telus. Tapi apa yg BN takutkan entahlah. Bubarkanlah saja DUN. Mudah2an Sultan Perak melaksanakan kebijaksaan sebaik-baiknya. Walk the talk dlm keputeraan baginda baru-baru ini...

Ummi : Tak sabar balik kampung utk mengundi semula kerajaan Perak dan teringat nak saksikan peristiwa bersejarah tersebut.

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)