Tuesday, May 19, 2009

Lelaki atau Perempuan?

Lelaki perempuan kita terima saja
Rahmat dari Tuhan.. itu yg utama..
(Ini senikata dari lagu Uji Rasyid dan Hail Amir)


ni waktu umur baby 7 minggu

Alhamdulillah, 8 Mei 2009 ummi buat check up di Klinik Dr Fauziah Hasan. Jumpa dgn Dr Ah Soon buat detail scan. Alhamdulillah.. berdasarkan pemerhatian Dr tersebbut dgn teknologi ciptaan manusia.. adik Anis sihat. Semua organ ok. Dan.. jeng..jeng.. jantina pun telah diketahui..

Tapi bak kata Ustaz U dlm Daurah last Weekend.. hanya Allah yg mengetahui keadaan janin dlm rahim para ibu. Jadi apa pun kita harus terus berserah dan berdoa kepada Allah agar adik Anis dlm rahim ummi ni sihat walafiat dan menjadi mujahid! (masa 5 minggu hamil, Ummi pegi DEMO PALESTIN di Jln TAR!..

Ummi sertakan koleksi adik Anis dlm kandungan.. ha... teka rupa siapa?


doktor kata baby tengah berfikir... ish..ish.. (umur baby 22 minggu)

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)