Friday, May 1, 2009

Ke mana kita nak pergi ni?

Oh seronoknya! Hari ini adalah cuti Hari Pekerja. dan.. semalam pula anniversary Ummi.. Jadi? Outing!!!

Ke mana Ummi, Anis dan Baba nak pergi ya? Hehe.. tunggu ya sayang.. lepas solat jumaat kita akan berangkat ke DESTINASI MERAYAKAN CINTA.... (^0^)

Owh sebelum tu... Ummi nak selitkan satu gambar bersama Azizi Hj Abdullah, seorang novelis terkenal di tanah air kita. Walaupun Ummi tak sempat ambil gambar... tapi beliau telah ambil gambar Ummi dan Baba bersamanya ketika di PWTC - Pesta Buku Antarabangsa KL yg lepas. Jadi Ummi tak nak lepaskan peluang mengabadikan pic tersebut dlm blog Ummi..Ini dia !!

No comments:

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50

Buku Pertama Ummu Anis : Harga RM18 + Pos Express RM4.50
Bagaimanakah aktivisme pelajar bermula? Apakah pernana PBMUM dan PKPIM dalammembantuk minda pelajar yang berani membawa aspirasi dan suara rakyat? Apakah peranan ABIM, Al Arqam, Tabligh dalam membentuk gerakan dakwah di kalangan pelajar? Bagaimana Latihan Kader Dakwah berjaya membentuk semula kefahaman Islam yang murni di kalangan mahasiswa pada 1970an? Benarkah DEB gagal membentuk pelajar yg kembali dari luar negara berkhidmat utk kerajaan BN? Apakah IRC) Bagaimanakah IRC memainkan peranan dlm kebangkitan dakwah kampus? benarkah IRC sering mendatangkan masalah di kampus-kampus dan menjadi punca perpecahan gerakan dakwah? Sejauh manakah peranan IRC dalam perkembangan dakwah Islam di Malaysia? Siapakah sebenarnya ahli-ahli IRC? Buku ini menyingkap persoalan-persoalan di atas yang adakaitan dgn susur-galur keterlibatan pelajar di dalam dan di luar kampus. Perbagai persatuan dan organisasi yang wujud di sekeliling kehidupan pelajar yang membentuk dan mencerna minda mahasiswa dan akhirnya memunculkan jati diri sebenar mahasiswa dgn idealisme mereka tersendiri sebagai generasi pemuda harapan bangsa, negara dan agama. Wajar dimiliki oleh mereka yg cintakan ilmu, sejarah khususnya mahasiwa sendiri agar mereka tahu bagaimana sejarah kebangkitan mahasiswa bermula. Agar mereka tahu bahawa mahasiswa adalah suara dan jiwa rakyat!

My Box.net Files. Berkongsi beautiful powerpoint dgn rakan-rakan lain. feel free to download :)